Visie


Boek

Minnen & Peysmans-De Rick advocaten werd in juni 2012 opgericht door twee ambitieuze vrouwen. Het is een jong advocatenkantoor maar groepeert reeds meer dan tien jaar ervaring bij gerenommeerde kantoren aan zowel de Brusselse als de Antwerpse balie. Beide vennoten hebben dankzij deze gespecialiseerde opleiding intussen een juridische deskundigheid ontwikkeld die zij combineren met een jonge en vernieuwende aanpak.

De ervaring leerde hen dat een juridisch geschil zich vaak niet laat plaatsen in het hokje van een welbepaald vakgebied, dat kennis en vooral interesse in andere materies noodzakelijk is om tot een praktijkgerichte oplossing te komen. Dit maakt dat zij niet geloven in een opdeling van het kantoor in vakgebieden maar kozen voor een vernieuwde aanpak die vakgebieden overschrijdt en gespecialiseerde kennis koppelt aan een ruime interesse in het recht. Zij zijn gedreven om elk geschil uit te pluizen, steeds bereid om bij te leren, zich verder te specialiseren zonder het groter geheel uit het oog te verliezen. De passie voor het advocatenberoep spoorde hen aan om een nieuw kantoor op te richten, met een aanbod van zeer gespecialiseerde knowhow maar met een ruimere visie.

Minnen & Peysmans-De Rick advocaten richten hun praktijk voornamelijk op ondernemingen, KMO’s, zelfstandigen en particulieren. Hun ruime interesse in het recht maakt dat zij tevens diensten verlenen in andere materies zoals strafrecht, burgerlijk recht en wegverkeer.